top of page

BLOGG INNLEGG

MISJONS RAPPORTER

000.jpg

De siste månedene har vi hatt mange jern i ilden, samtidig som vi også har opplevd en del åndelig kamp, så derfor tenkte jeg det var på tide med en liten oppdatering fra oss her i Polen.

Utfordringer er jo en del av livet og nettopp derfor er det også godt å ha venner som står sammen med oss. Vi har jo også Guds løfte på at Han ikke vil la oss bli prøvet over evne og derfor er vi ved godt mot og ser på utfordringene som en tillitserklæring fra Ham.

MISJONS RAPPORT // November 2018

MENIGHETSPLANTNING

Det siste året har det vært en liten flokk i menigheten som har hatt ønske om å starte en ny menighet ennå mer sentralt i Lublin. Lublin er en by på over 300.000 innbyggere så det er behov for mange nye menigheter og menighetsplanting er en av de ting vi har på hjertet.

41514484_733372246999744_392619623711978
41554389_733372396999729_572975711471743
41654869_733372056999763_607390140235304
41554451_733372530333049_497305741559228

Bildene over er søndagsmøter i den nye menigheten.

Like før vår tur til Danmark ble jeg spurt om jeg ville være pastor for den nye menigheten og etter å ha bedt over saken en ukes tid valgte jeg å akseptere tilbudet. Jeg var først litt usikker, for det var like før oppstarten av vår weekend bibelskole og jeg ønsket ikke å bli helt nedlesset med oppgaver. Men lederteamet i den nye menigheten er en god gruppe ressurspersoner, villige til å arbeide for saken og samtidig kjente jeg Guds fred for prosjektet – så derfor valgte vi å sette igang.

Vi startet den nye menigheten i begynnelsen av september så derfor hadde jeg noe hektiske dager like etter at jeg kom hjem fra Afrika. Mange ting måtte på plass, ikke bare når det gjaldt menigheten, men også når det kom til bibelskolen.
 

BIBELSKOLE

Uken etter at vi startet den nye menigheten arrangerte vi en konferanse i regi av den nye bibelskolen. Målet var å inspirere de som allerede hadde meldt seg på og forhåpentligvis rekruttere noen flere elever. Hovedtaler for konferansen var Tormod Bakkevold og ellers delte jeg og de andre som skulle være med å undervise på skole litt hver.

RAPPORT FOR JUNI 2018

Kan det som skjer i den naturlige verden være påvirket av det som skjer i den åndelige verden? Grunnen til at jeg spør er fordi vi hadde en litt pussig opplevelse for
en måned siden.

Vi hadde hatt et par bønnevandringer i byen og når vi bad opplevde vi at Gud minnet oss om å be at de gamle vekkelses brønnene måtte bli gjenåpnet.

Bilde av Kasia og Ronald Gabrielsen med Lublin i bakgrunnen

En uke senere spurte en av de som hadde vært med om jeg hadde hørt de siste nyheter. Det hadde jeg ikke og spurte derfor hva som hadde skjedd. Han fortalte så at bare et par dager etter at vi hadde bedt, hadde noen veiarbeidere funnet en ny brønn i nærheten av hvor vi hadde bedt, som myndighetene ikke viste om. Myndighetene hadde derfor bestemt seg for å grave opp brønnen og gjenåpne den.

Litt pussig at dette skulle skje rett etter at vi hadde hatt en bønnevandring hvor vi hadde bedt Gud om å gjenåpne de gamle vekkelsesbrønner - og at de skulle finne denne brønnen bare noen få meter fra hvor vi hadde stått og bedt.

Bilde av Kasia og Ronald Gabrielsen med Lublin i bakgrunnen
Bilde av Kasia og Ronald Gabrielsen med Lublin i bakgrunnen

På bildet til høre ser du to ivrige polakker på bymuren i Lublin. På bildet til venstre er vi i gamlebyen og proklamerer Guds ord over byen mens vi var på vår bønnevandring.

MISJONS RAPPORT // Mai 2018

Ronald Gabrielsen taler til fattige og hjemløse i Lublin, Polen
Ronald Gabrielsen taler til fattige og hjemløse i Lublin, Polen

Her er en liten hilsen fra oss i Polen med litt oppdateringer fra misjonsarbeidet.

Den siste måneden har vært en god og travel måned hvor vi har kunnet være med å styrke, utruste og oppmuntre de troende her i Lublin. Selv om en misjonær tilværelse byr på utfordringer man ville vært spart for om man valgte et mer “alminnelig” liv er det belønningen absolutt verd de utfordringer som følger med.

Da tenker jeg ikke først og fremmest på lønnen vi får når vi en gang skal stå til ansvar for våres liv, selv om det kommer til å bli en fantastisk dag. Men å se menneskers bli frelst, nyfrelste vokse i troen og Guds ords forvandlende kraft - det er en belønning i seg selv.

Ny treningsskole

Som jeg nevnte i sist nyhetsmail har vi de siste måneder arbeidet med å få igang en trenings skole her i Polen. Denne uken lanserte vi offisielt hjemmesiden til treningskolen og har allerede fått inn de første ansøkninger....

MISJONS RAPPORT // April 2018

Ronald Gabrielsen taler til fattige og hjemløse i Lublin, Polen
Ronald Gabrielsen taler til fattige og hjemløse i Lublin, Polen

Her kommer en liten hilsen fra Polen, hvor vårvarmen begynner å komme for fult. På FaceBook kan vi se at våren ikke er like varm i Norge og Danmark, men det varer nok ikke lenge før varmen også kommer der. I skrivende stund så sitter jeg på balkongen å nyter en kopp kaffe i solen, mens jeg skriver nyhetsbrev.

Det er litt annerledes å være her Polen nå som resten av teamet er reist tilbake til Danmark/USA og derfor har jeg også måtte evaluere litt hva vi skal gjøre fremover og hvordan vi ønsker å arbeide. Hverdagen er jo blitt litt annerledes, da det ikke er noen daglige samlinger – og det føles til tider litt mer ensomt....

MISJONS RAPPORT // Mars 2018

Her kommer en liten opp-datering fra oss her i Polen og det misjonsarbeid vi gjør, både i Europa og ander steder i verden. Siden sist har vi jo vært både i Norge, Danmark, Polen og Kenya så vi har absolutt hatt nok å se til.

MISJONS RAPPORT // Januar 2018

I begynnelsen av desember var jeg i Ungarn igjen for å undervise på en bibelskole for sigøynere. Jeg har vært å undervist på denne bibelskolen et par ganger før og det er fantastisk å se hva Gud gjør blant denne folkegruppen. Det var også oppmuntrende å møte folk som fortalte de hadde fått et sterkt møte med Gud sist jeg var der og at de fortsatt var i brann for Jesus og praktiserte det de lærte.

bottom of page