Hei! Her kommer en liten hilsen fra Polen, hvor vårvarmen begynner å komme for fult. På FaceBook kan vi se at våren ikke er like varm i Norge og Danmark, men det varer nok ikke lenge før varmen også kommer der. I skrivende stund så sitter jeg på balkongen å nyter en kopp kaffe i solen, mens jeg skriver nyhetsbrev.

Misjons rapport // April 2018

BLOGG INNLEGG

Det er litt annerledes å være her Polen nå som resten av teamet er reist tilbake til Danmark/USA og derfor har jeg også måtte evaluere litt hva vi skal gjøre fremover og hvordan vi ønsker å arbeide. Hverdagen er jo blitt litt annerledes, da det ikke er noen daglige samlinger – og det føles til tider litt mer ensomt.

De første månedene i år var det ikke så merkbart, for da var det ganske mye reising. I mars har det vært litt mer stille og derfor har jeg også kunne bruke tiden på litt andre ting som forberedelse til weekend bibelskolen vi planlegger å starte opp og skriving til bladet “d:Mag”, som jeg sammen med min far har begynt å utgi. Jeg har også blitt litt mer aktiv med å utgi undervisning på min blogg og får mye god tilbakemelding fra det – og det setter jeg veldig pris på.

Kasia har også oversatt en del av blogg-innleggene til Polsk og får vi flere tilbakemeldinger fra polakker som blir velsignet av undervisningen. Vi har også fått høre at det var en menighet hvor de hadde lest opp i fra undervisningen på et søndagsmøte.

Den 21. mars ble Sebastian 6 år og det var selvfølgelig en stor dag. Utrolig hvordan årene flyr avsted og hvor fort barna vokser. Synes ikke det virker så lenge siden han ble født og nå er han plutselig 6 år. Å bygge Lego er en av hans store pasjoner og på bilde viser han stolt frem Lego pakken han fikk.

Street church

Siden vi nå har flyttet de internasjonale møtene fra lørdag til søndagen har vi fremover mulighet til å hjelpe mer aktivt til med SteetChurch. Dette er et initiativ som menigheten Hosanna her i Lublin har startet og gjennom dette arbeidet er det mange fattige og hjemløse som får hjelp.

En lørdag i måneden står de i sentrum og deler ut mat og har andakt for de som kommer og på fredagene har de møte i menigheten for de av dem som ønsker det.

Hver fredag er det helt fult i lokale og man kan merke at det er flere av dem som ikke kun kommer for maten. Sist fredag talte jeg igjen på deres fredagsmøte og det var stor respons blant dem som kom. Mange gav til kjenne at de ønsket å ta imot Jesus og jeg tror flere av dem også virkelig ønsker å følge Ham i hverdagen.
Weekend Bibelskole

Som jeg nevnte litt om har vi planer om å starte opp en weekend bibelskole. Vår drøm er at det på sikt kan bli en Bibelskole med undervisning hver dag, men foreløpig vil det være et opplegg hvor vi har undervisning to weekender i måneden i seks måneder.

Dette er et prosjekt som flere andre er involvert i og det gjør også at arbeidsmengden per person blir mindre. Foruten Kasia og meg fra Nations Calling er det en gruppe på fire andre som står for det meste av arbeidet. Ellers kommer også Euromission og et par andre polske forkynnere til å være med i prosjektet.

Vi kommer til å kalle weekend bibelskolen for «Antiochia» (på Norsk Antiokia) og ideen bak navnet er at skolen kan bli et utsendelses sted hvor folk som ønsker å tjene Gud kan bli sent ut i fra.

Planen er å starte nå i september, så derfor har det vært en del arbeid med å gjør de forberedelser som må gjøres. Undervisningsplan må lages, menigheter og pastorer må kontaktes, flyere, folder og hjemmeside må på plass. Vi har også vært heldige når det kommer til oppbakking fra andre pastorer og ledere – noe som gjør promoteringen av weekend bibelskolen letter.
 

Bønnestøtte

Vi setter pris på dere som er med å be for det arbeidet vi gjør og her er noen av de ting dere gjerne må være med å be for fremover er:

  • At Gud må lede oss i oppstarten av denne weekend bibelskolen

  • At mennesker må bli utrustet og at nye menighet må bli startet

  • At Gud må sende flere arbeidere fra Norge/Danmark

  • Økonomisk støtte

ØKONOMISK STØTTE

Takk til alle dere som også støtter økonomisk!

Ønsker du å støtte vårt arbeid kan du bruke følgende kontonummer:

NORGE: 3080.30.41373

DANMARK: 5039 - 0001186587