top of page

Nyheter fra grensen mellom Ukraina og Polen


Ronald og Kasia Gabrielsen er misjonærer i Polen og bor i Lublin, som er veldig nærme grensen til Ukraina — faktisk er det 4 grensestasjoner i nærheten av Lublin. Derfor har situasjonene mellom Russland og Ukraina kommet veldig tett på dem.


På nyhetene sier de at mer enn 400.000 flyktninger har allerede krysset grensen og tallet øker fort.


En hilsen i fra arbeidet i Polen

I går hadde vi et møte med forskjellige ledere her i Lublin og representanter fra forskjellige organisasjoner og menigheter i Skandinavia. Målet med møte var å se hvordan vi kunne koordinere de forskjellige tiltak som nå skjer, for at vi på best mulig måte kan hjelpe de flyktninger som kommer.


Som menighet har vi de siste dagen hatt mye å gjøre. Flere frivillige fra menigheten gjør en fantastisk innsatts for å hjelpe de flyktninger som kommer. Vi har fylt opp menighets lokalet med sengeplasser, private folk har flykninger boende hjemme hos seg og i tillegg har menigheten et hus de disponerer med mange sengeplasser.Når man tenker på strømmen av mennesker som kommer, er det vi gjør kun en dråpe i havet — men vi gjør det vi kan gjøre med de resurser vi har.


Etter møte i går kom det opp mange gode ideer og disse kommer vi til å iverksette som et felles initiativ mellom forskjellige menigheter og organisasjoner. Disse initiativene er stort sett avhengig av økonomi, for det er mange villige hender her i Polen som ønsker å hjelpe til praktisk.


En av de ting som ble tatt opp var nødvendigheten av å frakte medisiner og medisinsk utstyr inn i Ukraina. I tillegg trenger vi å kjøpe inn mat til de flyktninger som kommer og essensielle ting som tannbørster, undertøy osv. Vi har lokale folk som er villig til å kjøre inn i Ukraina med nødhjelp, men det vi trenger er penger til å kjøpe det som trengs.


Mange av de som har flyktet har måtte flykte i hu og hast og har derfor ikke hatt tid til å pakke. En av dem som var på møte i går fortalte om en familie som hadde måtte flykte i pyjamasen og når det i tillegg snør, er ikke pyjamas det beste antrekk å reise i. Så behovet for nødhjelp er på begge sider av grensen.


Det har vært fantastisk å se den villighet folk har til å være med å hjelpe — både blandt lokale folk her nede, men også fra venner og kjente i Skandinavia. Mange har ønsket å bidra og givergleden har vært stor.


Siden vi er her i Lublin, er det lett for oss å se hvor det konkrete behov er. Noen ganger kan behovet variere fra dag til dag, men siden vi er i kontakt med flere som arbeider på forskjellige felt kan vi distribuere pengene der behovet dukker opp.


Om du ønsker å gi en hjelpende hånd vil det bli til stor velsignelse. Vi vil videreformidle den støtte som kommer inn og sørge for at pengene blir brukt på en god måte.


Merk gaven med “Ukraina”, slik at vi vet

hvilke gaver som er øremerket dette formål.


I tillegg håper jeg at alle av dere vil være med å stå sammen med oss i bønn. I siste ende er det Gud som avgjør tingenes utfall, og derfor er bønn avgjørende for hvilken retning tingene kommer til å ta.


På forhånd en stor takk til alle dere som er villige til å stå sammen med oss og la oss be til Gud både for Ukraina og Russland og ikke minst for alle flyktningene.


Vennlig Hilsen

Kasia & Ronald Gabrielsen


ØNSKER DU Å GI KAN DU GI,

KAN DU GJØRE DET PÅ FØLGENDE MÅTE

Vårt vipps nummer er: 542239


Du kan også bruke følgende bank konto nummer

NORGE: 3080.30.41373

DANMARK: 5039 - 0001186587
Comments


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page