top of page

Jesus bygger sin menighet


Hei! Her kommer en kort oppdatering fra Polen og denne gangen vil jeg konsentrere meg om å skrive om den internasjonale menigheten vi har. Vi har nemlig opplevd en utrolig spennende vekst den siste tiden.

MENIGHETSVEKST

For noen måneder siden var vi rundt 15-20 på møtene, men de siste gangene har vi vært over 60 — og nye kommer til hele tiden. Mange av de nye som kommer er også aktive med å invitere med seg nye igjen, så derfor er det nye på møtene nesten hver søndag.


Men nå har vi faktisk et problem, og det er at lokalet kan ikke romme så mange mennesker. De siste ganger har folk stått helt ut i gangen, og det er jo ikke holdbart i lengden. Ja, sist søndag var det faktisk folk som måtte gå igjen fordi det ikke var plass, og slik skal det jo ikke være! Vi er derfor nødt til å finne et nytt sted å ha møtene.


Det mest praktiske alternativet er å bruke samme sted som vi har de Polske møtene. Da slippe vi å sette opp lydutstyr og frakte instrumenter hver søndag, for det står allerede klart. Dette lokalet leier vi også allerede og kan derfor raskt utvide antall timer som vi er der. Samtidig ligger det midt i sentrum, i nærheten av hvor flere av studentene bor. Det betyr at vi sansynligvis vil se ennå flere studenter komme.


Den eneste utfordringen er at det koster en del penger, og mange av de studentene som kommer har ikke veldig god økonomi. De fleste kommer fra afrikanske land hvor de ikke har like gode stipendordninger som i Skandinavia. Men vi kjenner at dette er noe Gud gjør og om vi bare fortsetter å ha møtene hvor vi har dem nå, vil vi begrense det potensialet som er der.


Vi vet også at der hvor Gud leder vil Han også forsørge, men når Gud forsørger bruker Han ofte mennesker. På den måten blir ikke kun behovet mødt, men de som gir blir velsignet.


Det vi trenger er kr. 3.000,- ekstra i måneden og det er jo egentlig ikke veldig mye — men det er mer enn hva vi personlig kan gi. Derfor ønsker vi å dele denne utfordringen med de vi kjenner. Om du kjenner at Gud ønsker du skal være med å ta del i dette prosjektet, vil det bli til stor velsignelse for mange mennesker.


Lublin er jo en aktiv student by og hvert år kommer det mange studenter her fra mange forskjellige land. Derfor er arbeidet med den internasjonale menigheten utrolig viktig. Ikke bare har folk blitt frelst, men menigheten hjelper også de studentene som allerede er frelst å bevare troen under studietiden.


Sist søndag snakket jeg med en av dem som har kommet fast de siste gangene. Hun fortalte meg at hun egentlig var buddhist, men at en venninne hadde invitert henne med. Hun fortalte videre at hun i hjemlandet ofte besøkte de buddhistiske templer, men hun hadde aldri opplevd noe åndelig der. Men hver gang hun var til våre møter så kunne hun merke på kroppen at det var noe her.


Hun hadde mange spørsmål og jeg fikk en god snakk med henne. Jeg fikk også gitt henne en Bibel og venninnen som tok henne med følger henne opp.


Da det å flytte møtene til det nye lokalet er et stort trosskritt for oss håper vi at du vil stå sammen med oss.


Vennlig Hilsen

— Kasia & Ronald Gabrielsen
Comments


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page