top of page

"Grace Night" i Lublin


De siste årene har vi mot slutten av sommeren arrangert noe vi kaller «Grace Night», et stort gatemøte i sentrum av Lublin. Vi har opplevd Guds favør over dette arrangementet og fått tillatelse fra bystyret til å sette opp en scene midt i byen på det beste tidspunktet. Dette gjør det også mye lettere å tiltrekke seg folk. Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at det minst var rundt 700 personer der.


Tilbake etter ferie

Nå har det allerede gått over en måned siden vi kom tilbake fra Norge og da vi kom hjem, var det mye som måtte gjøres. Allerede før vi returnerte til Lublin, hadde vi begynt forberedelsene til "Grace Night", og da vi kom tilbake, var det mange løse tråder som måtte knyttes. Men én etter én falt brikkene på plass.

Planen var å holde tre gatemøter på rad, ettersom vi hadde tidsrommet fra kl. 18:00 til 21:00 til rådighet. Først skulle den internasjonale menigheten stå for et opplegg. Utfordringen her var at nesten hele lovsangsteamet var bortreist på grunn av arbeid. Men vi klarte å sette sammen et team, og noen av dem som var ute av byen for å arbeide, kom hjem rett før arrangementet.

Etter den internasjonale menigheten hadde vi et opplegg på ukrainsk, hvor jeg talte (og ble tolket til ukrainsk), og et lovsangsteam fra en ukrainsk menighet stod for musikken. Til slutt hadde den polske menigheten et opplegg der en polsk evangelist talte.

Mange stoppet opp og lyttet lenge, og det var også flere som reagerte på det som ble forkynt. Etter hvert som det ble mørkere, strømmet det til flere og flere unge mennesker. Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at det minst var rundt 700 personer der. Tallet var nok enda høyere hvis man inkluderer hele området, ettersom stedet vi var på er et av de mest sentrale i byen.


Sommermodus

Både i den polske og den internasjonale menigheten har det vært en slags "sommermodus" gjennom hele august. Barna her begynner ikke på skolen før i september, og de internasjonale studentene starter ikke før i oktober.

Dette har resultert i færre deltakere på møtene, og vi har hatt et litt redusert program sammenlignet med vanlig. Men nå merker vi at folk begynner å komme tilbake, og vi ser også at en del nye studenter ankommer. I løpet av september forventer vi å se enda flere nye ansikter.

Som et fellesskap ønsker vi ikke bare å si farvel når noen studenter er ferdige, men vi ønsker også å sende dem videre med mer enn bare en utdannelse. Derfor hadde vi i slutten av august en 'utsendelsessøndag', der vi ba for og velsignet dem som hadde fullført utdanningen sin dette året. På bildet ser du noen av dem som vi bad for og velsignet.


Når oktober kommer, har vi flere ting planlagt. Det ligger an til en spennende høst, og jeg tror Gud kommer til å gjøre fantastiske ting. I den polske menigheten har også flere av de unge begynt å ta mer ansvar. Det er utrolig gledelig å se hvordan nye ledere blir utrustet gjennom å få ansvar og muligheter.


Familie

Som familie går vi også inn i en ny sesong. Kamilla er nå ferdig på skolen der Kasia jobber og har begynt på et kunstgymnas. Å bytte til ny skole og få nye venner kan være både gøy, spennende og utfordrende. Heldigvis har overgangen gått utrolig godt; hun har falt rett på plass med nye venner i klassen og trives utmerket.


Kasia stortrives på jobben, Kamilla har funnet seg godt til rette på den nye skolen, og Sebastian er også veldig aktiv sosialt. Som familie opplever vi derfor en god tid og tror at Gud har mye godt i vente for oss i tiden som kommer.


Vi har ikke planlagt så mye reising denne høsten, men jeg skal på et par turer som jeg vil skrive mer om senere.

Takk til dere som ber og støtter!

La meg avslutte med å uttrykke en spesiell takk til dere som står sammen med oss, enten i bønn eller økonomisk. Det betyr utrolig mye for oss, og vi vet at mye av det vi ser Gud gjøre, er takket være den bønnestøtten vi har. Salme Salme 127:1 minner oss om at "Om ikke Herren bygger huset, arbeider bygningsmennene forgjeves”. Dette er så viktig å huske på, slik at vi ikke stoler på oss selv, men på Herren som gir kraft og styrke.

Må Gud velsigne deg rikelig!

— Kasia & Ronald Gabrielsen :-)Hjertelig takk til dere som

er med og støtter økonomisk


Du kan nå også støtte via VIPPS.

Vårt vipps nummer er: 542239

Du kan også bruke følgende

bank konto nummer:

NORGE: 3080.30.41373

Bor du i Danmark og ønsker å støtte oss, så ta kontakt med oss.

Comments


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page