top of page

En utfordrende velsignelse


Det som har tatt mest av min oppmerksomhet den siste tiden er den internasjonale menigheten, eller ICFL som vi kaller den — og det står for International Christian Fellowship Lublin. Det er både velsignelser og utfordringer, når man har en menighet som består av 95% studenter. Velsignelsen er jo selvfølgelig at de bringer med seg mye liv, men en av utfordringene er at i perioder så er de naturlig nok veldig opptatt med studier og prøver. Det gjør at det til tider er mye som blir lagt på mine skuldre og at man må være fleksibel. Men tross utfordringer, opplever vi en god tid og de siste søndagene har et par ganger vært over 100 til gudstjenesten.


Når menigheten nesten utelukkende består av internasjonale studenter, opplever man noe som kan være måde forfriskende og utfordrende — nemlig at stort sett hele menigheten byttes ut hver 3-4 år. I tradisjonelle menigheter har man ofte medlemmer som har vært med stort sett hele livet, men det er ikke tilfelle i ICFL. Ikke fordi folk forlater menigheten på grunn av skuffelser, men fordi når studiene er ferdige, så reiser de hjem.


Dette gjelder også de som er aktivt med å hjelper i menigheten og det gjør at man hele tiden må se etter nye potensielle ledere. Samtidig vet man at de man har, sannsynligvis kun er det noen får år. Det mest ideelle hadde jo vært å ha et litt mer “stabilt” lederteam, og dette er noe du gjerne må være med å be om.


Men nettopp denne utfordringen gir oss også en unik mulighet — det gjør at vi har ringvirkninger langt utover polens grenser. En del av vår visjon er derfor å være et sted hvor folk kan bli utrustet til tjeneste. Slik at når de reiser tilbake til sine hjemland, kommer de tilbake med mer enn kun en menneskelig utdannelse.


Selv om menigheten, for de meste, består av studenter, betyr ikke det at det kun er ungdommer. Når strømmen av afrikanske studenter begynte, opplevde vi også at flere av studentene var godt voksne folk, som noen ganger også hadde barn med seg. Derfor har det også ofte vært barn på møtene. Nå har en av studentene tatt ansvar for at det hver søndag skal være søndagskole for barna og dette er absolutt et nytt steg for ICFL. De er ikke en veldig stor gruppe, men jeg synes det er fantastisk når folk i menigheten ser behov og tar ansvar.


Norges turné

Jeg har ikke tidligere reist så mye i Norge, når det kommer til misjon, men nå i mars så skal jeg sammen med Arvid Aasen fra “Jesus2Europe” har en liten Norges turné. Arvid Aasen er norsk, men er misjonær i Frankrike. Vi kommer til å ha det første møtet i Lyngdal og deretter besøke flere steder opp mot Oslo. Deretter kommer til å kjøre mot Bergen og ned mot sørlandet igjen.


Målet med turnéen er å skape bevissthet når det kommer til behovet for misjon i Europa, og samtidig har vi også et håp om å kunne generere litt mer økonomisk støtte. De siste årene har vår personlige støtte gått ned en del og det samme har også Arvid og hans familie opplevd. Men det som ligger oss mest på hjerte er å se flere engasjert i misjon i Europa.


Reiseruten

15. mars - Lyngdal - Husmenighet

16. mars - Kristiansand - Sødal bedehus

17. mars - Arendal - Filadelfia

18. mars - Drammen - Visjonskafeen

19. mars - Larvik - Betania

20. mars - Sarpsborg - Greåker frikirke

21. mars - Oslo - Studio 28

22. mars - Notodden - Hjertehuset

23. mars - Bergen - Jesus Felleskapet

24. mars - Odda - Husmenighet

25. mars - Karmøy - Connect/ Arken

26. mars - Stavanger - Frelsarmeen

27. mars - Jørpeland - Klippen

28. mars - Sandnes - Elim

29. mars - Egersund - Evangeliehuset


Vær gjerne med å be om Guds velsignelse og beskyttelse for denne turneen og om du bor i nærheten av et av stedene vi besøker, så kom gjerne å vær med.


Bønn hver ukedag

Før COIVD så hadde vi bønn hver ukedag i nærmere ett år, men når COVID kom stoppet det opp litt på grunn av sykdom og litt på grunn av restriksjoner. Men nå har vi startet opp igjen daglig bønn, hvor hovedfokuset er bønn om vekkelse i Europa og situasjonen i Ukraina.


Dette krever selvfølgelig både tid og ressurser, men samtidig så kjenner jeg at dette er et utrolig viktig arbeid som vi bare må prioritere. I Salme 127:1 står det at “… Hvis ikke Herren bygger huset, arbeider bygningsmennene forgjeves. Hvis ikke Herren vokter byen, våker vaktmannen forgjeves …”.


Om vi ønsker å bygge noe som er av åndelig verdi, trenger vi mer en kloke hoder og menneskelig visdom — da trenger vi Den Hellige Ånds salvelse og nærvær. Derfor er det viktigste arbeidet vi gjør, det arbeid vi gjør i bønn innfor Guds trone.


Takk for forbønn og støtte

Jeg vet jeg ofte avslutter nyhetsmailen med å takke dere som står sammen med oss, men vår takk er virkelig av hjertet. Om ikke det hadde vært for venners bønn og støtte hadde vi ikke kunne gjør det vi gjør. Når vi har vår daglige familie andakt ber for alltid for dere som står sammen med oss og vi ber at Gud må lønne dere rikelig tilbake.


Takk for at du står sammen med oss og la oss samme gjøre det vi kan for at Europa skal bli vendt tilbake til Gud.


 

Takk til alle dere

som også støtter økonomisk!

Du kan nå også støtte via VIPPS.

Vårt vipps nummer er: 542239


Du kan også bruke følgende

bank konto nummer:

NORGE: 3080.30.41373

DANMARK: 5039 - 0001186587

Comments


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page