top of page

APRIL 2021


I en tid hvor nyhets-kanalene stort sett fokuserer på COIVD, vaksiner og restriksjoner, er kanskje ikke vekkelse det første mange tenker på. Men tross restriksjoner har vi her i Lublin faktisk hatt en veldig god tid de siste månedene.

I Polen har myndighetene heldigvis ikke lukket ned for gudstjenester — mye takket være den katolske kirkes innflytelse. I tillegg er det lokalet vi bruker til våre søndags samlinger ganske stort, så det gir oss litt ekstra frihet. Den er også kommet flere nye på møtene den siste tiden og jeg synes jeg kan merke en forventning i lufte. Lovsangen er blitt mer spontan, bønnetrykket har øket og det føles som om Gud er ved å forberede noe som vi ikke ser fult ut ennå. De ukentlige aktiviteter har vi i menighetslokalet, men siden vi i løpet av uken ikke samler like mange som på søndagen har dette ikke vært noe problem.


BØNN OM VEKKELSE

Som jeg skrev litt om i sist nyhetsmail, er det bønn hver morgen fra 8:00-9:00 i menigheten. På disse bønnemøter er bønn om vekkelse, åndsutgydelse og enhet blant kristne et fast fokus. Ofte ber vi konkret for Lublin, men vi ber også for Europa generelt og om at Gud må sender ut arbeidere til sin høst.


De siste ukene har vi virkelig opplevd et sterkt gudsnærvær på disse bønnemøtene — og jeg opplever at dette også påvirker atmosfæren både på søndagsgudstjeneste og på Encounter samlingene. Sist Encounter var det mange som opplevde gjennombrudd i deres liv og to personer vitnet om at de var blitt helbredet. En av dem var overrasket for hun hadde ikke blitt bedt for om helbredelse, men oppdaget plutselig at hun var blitt helbredet.BIBELSKOLEN

Selv om menigheter ikke er under samme restriksjoner som næringslivet, er situasjonen litt annerledes for bibelskolen. Vi har derfor måtte avlyse de siste bibelskole helgene. Skolen er i et privat hjem og selv om huset er relativt stort, er vi ca. 20 personer på disse helgene — og det er for mange for et privat hjem. Vi håper at disse restriksjoner snart skal forsvinne, så vi planlegger å samles igjen i mai — men i disse tider må man se ting litt an i fra uke til uke. Men det er ikke kun her i Polen vi er engasjert i det å trene og utruste disipler. De siste månedene har vi jobbet med å få startet en bibelskole i Juba, Sør-Sudan — og nå er skolen endelig kommet i gang. Tre dager i uken samles en håndfull elever til undervisning hvor de går igjennom et bibelskole kompendium vi har fått fra en amerikansk misjonsorganisasjon. Jeg kommer også til å undervise, men da via Zoom (Internett).


AFRIKANS INVASJON

De siste årene har det kommet mange flere studenter i fra Afrika til Lublin. Dette har også ført til at flere og flere afrikanere er begynt å komme i menigheten. Som menighet har vi derfor måtte investere i flere hodetelefoner og radiomottagere, slik at de engelskspråklige kan få gudstjenesten oversatt.


Vi møtes også ukentlig med flere av dem og noen av dem er også til stor hjelp på Encounter møtene. På de siste Encounter samlingene tror jeg vi har vært like mange afrikanere som Europeere.


FAMILIELIV

Som familie har vi det bra og nyter at det begynner å bli litt varmere i været. Både Kamilla og Sebastian har kun online-skole for tiden, men trives godt med det — og dette betyr jo også at vi som familie kan bruke mye mer tid sammen. Men vi håper jo selvfølgelig at det vil bli mulig å komme til Norge i sommer. Jeg tror ikke vi sammenhengende har vært så lenge i Polen noen gang — og selv om det er fint å være i Polen hadde det også vært godt å få besøkt familien i Norge igjen.


TAKK TIL ALLE SOM STØTTER

Vi er utrolig takknemlige for alle dere som er med å støtter økonomisk — selv om vi nå ikke kan reise rundt like mye som før. Men til gjengjeld får vi konsentrert oss ennå mer om arbeidet her i Polen, og det synes jeg vi kan se frukter nå. Vi vet godt at om ikke Gud “bygger huset” så bygger vi forgjeves. Derfor er vi også helt avhengig av folk som ber og støtter oss i det arbeid vi gjør. Så mange tusen takk til alle dere som står sammen med oss og vi ber om at Gud må lønne dere rikelig igjen.

Vennlig Hilsen

— Kasia & Ronald Gabrielsen :-)
 

Ønsker du å støtte arbeidet?


Du kan nå også støtte via VIPPS. Vårt vipps nummer er: 542239Du kan også bruke følgende bank konto nummer

NORGE: 3080.30.41373 DANMARK: 5039 - 0001186587

Comments


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page