top of page

Har du din sak i orden med Gud?


For en tid siden leste jeg på FaceBook at en person mente setningen “Har du din sak i orden med Gud?”, har gjort mer skade enn gavn. Jeg kommenterte ikke innlegget, men kikket gjennom de tilbakemeldinger vedkommende fikk.

Først ble jeg ganske overrasket over at de aller fleste av dem som kommenterte innlegget var enig med vedkommende, men innså fort at det er kanskje ikke så overraskende.

Mange norske kristne har vendt seg bort fra det Paulus kaller “den sunde lære” og holder seg heller til forkynnelse som klør dem i øret. Problemet er at denne lære fører folk bort i fra Gud.

Man skulle nesten tror at Judas, Jesu halvbror, skrev til dagens kristne når han i sitt brev sier: “…nå ser jeg meg tvunget til å sende dere noen formanende ord om å kjempe for den tro som de hellige én gang for alle har fått overlevert. For det har sneket seg inn visse folk blant dere, ugudelige mennesker som for lengst er oppskrevet til dom. De misbruker vår Guds nåde til et utsvevende liv, og de fornekter vår eneste hersker og Herre, Jesus Kristus.

Disse mennesker vi nok ikke si at de fornekter Jesus som Herre, men til de som bare kalte Jesus Herre, men som ikke levde i henhold til det Han lærte sa Jesus “Hvorfor kaller dere meg ‘Herre, Herre!’ og gjør ikke det jeg sier?” (Luk. 6:46). Selv om de sier de tror Jesus er Herre, beviser deres liv at det ikke er Jesus som er Herre i deres liv.

Setningen “Har du din sak i orden med Gud?” bør i dag lyde tydligere enn noen gang, for sannheten er at det er mange som ikke har sin sag i orden med Gud – Ja, selv mange såkalte “kristne” har ikke sin sak i orden med Gud.

Judas, Jesu halvbror, advarer oss og sier “Se, Herren kommer med sine hellige engler i tusentall for å holde dom over alle og kreve hvert menneske til regnskap for alle ugudelige gjerninger de har gjort, og for alle trassige ord de har rettet mot ham, disse gudløse synderne.”.

Jesus kommer igjen og når Han kommer så kommer Han for å holde dom. Om du på den dag ikke har din sak i orden med Gud så hjelper det ikke å si “Herre, Herre”. Ja, i følge Matteus kapittel 7 vil det ikke engang bety noe om du både har helbredet syke, kastet ut demoner og profetert. Om du ikke lever i hellighet, om du ikke lever i lydighet til Guds ord, om du ikke har din sak i orden med Gud, så hjelper det ikke å si “Herre, Herre”.

Jeg sier ikke dette for å skremme, men mitt ønske er at de som ikke har sin sak i orden med Gud vil ta Pauls sin oppfordring om å ransake seg selv på alvor.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page