top of page

22 døpt på sommer-picnic


Hva er vel bedre på en varm sommerdag enn picnic sammen gode venner — spesielt når 22 av dem bestemmer seg for å la seg døpe og gravlegge det gamle mennesket.


For noen uker siden hadde vi vår årlige sommer picnic, hvor både den Polske og Internasjonale menigheten var sammen — og det ble en virkelig festdag! Det ble en dag hvor vi kunne samles fra mange forskjellige land og kontinenter — det ble en dag hvor det ble tydelig at Guds Rike ikke lar seg stoppe — selv om det er mye uroligheter rundt oss.


Den internasjonale menigheten

Den internasjonale menigheten har vokst raskt det siste året, men det handler jo ikke kun om møtebesøkende — om de ikke blir disippelgjort, arbeider vi forgjeves. Derfor var det en glede at så mange av dem ville la seg døpe. Vi har hatt Bibel undervisning hver uke, hvor vi har gått igjennom troens grunnvoll, og da tok vi også god tid til å snakke om dåp.


At mange nye er kommet til er både gledelig, men også en utfordring. Det betyr ekstra arbeid, med oppfølgning og det betyr ekstra utgifter — for de fleste av de afrikanske studentene har veldig lite penger. De har brukt det meste av det de hadde på å komme hit, og ikke tatt med i beregningen hvor vanskelig det er å få jobb i Polen, om man ikke snakker polsk.


De har mye initiativ, vil gjerne hjelpe og det har lettet arbeidsbyrden veldig mye. I løpet av årene vi har vært her har vi hatt forskjellige grupper i den Internasjonale menigheten. Men av de gruppene vi har hatt, har afrikanerne vært de beste til å invitere med seg nye og ta ansvar i menigheten.Folk frelst blandt flyktningene

Det er ikke bare i den internasjonale menigheten at Gud arbeider. På et av flyktningesenterene vi har, er det et Hviterussisk ektepar som har hatt en cellegruppe. Det har selvfølgelig vært frivillig om folk ønsker å delta, men flere har ønsket å være med. Det har ført til at de har fått be til frelse med flere av dem og nå er 5 av dem døpt.


22 personer ble døpt når vi hadde vår årlige sommer picnic for noen uker siden. De som ble døpt var fra Polen, Ukraina og Zimbawe.


Nytt nødhjelps initiativ

For å effektivisere den nødhjelpen til Ukraina har vi nå begynt et nytt prosjekt. I stedet for å gi sukker til en person, salt til en annen og kaffe til en tredje, vil vi nå samle det en familie trenger for ca. en uke i en boks. Når vi så gir ut nødhjelpen kan folk få en boks hver, som inneholder litt av alt.


Om du ønsker å lese mer om dette projektet så kan du gå til www.lifebox.info


Vi hadde også satt utrolig pris på om du kunne tenke deg å dele denne siden på FaceBook, eller med andre venner og kjente — slik at vi kan hjelpe så mange som mulig.


Utfordringer økonomisk

Nå flyktning krisen begynte, ble stort sett alt av min tid slukt av nød-hjelpsarbeidet. I begynnelse tenkte jeg ikke så mye over det — for alt gikk så fort. I tillegg skjedde det mye bra med den internasjonale menigheten, og ting gikk nesten fra det ene til det andre. Men nå som månedene har gått, har vi begynt å merke at inntektene har gått drastisk ned, samtidig som utgiftene har gått opp — spesielt når det kommer til den inter-nasjonale menigheten. I tillegg har vi det siste året også mistet en del av vår faste støtte.


Jeg vet at mange av dere som får vårt nyhetsbrev allerede er med og gir, og det er vi uendelig takknemlige for. Men om dere ønsker å stå sammen med oss i bønn, om at den månedlige støtten må øke — ved at vi f.eks. får flere nye faste givere — så hadde vi satt utrolig stor pris på det.


“Tett på” — på Visjon Norge

De siste månedene har jeg hatt det privilegiet å kunne være med på Visjon Norge sitte “Tett på” program. Det betyr at jeg er på en gang hver måned. Dette har vært helt nytt for meg, men det er spennende å kunne sitte her i Polen og være med på TV i Norge.


Sommerferie

Om noen dager reiser vi en liten tur til Norge for sommerferie. Etter en lang periode med COVID pandemi, følelse det nesten merkelig å kunne reise til Norge uten COVID tester osv. Men vi gleder oss, og det blir godt å få noen dager med ferie. De siste månedene har det nesten gått i ett her nede — så noen dager fri kommer godt med.

Vi er utrolig takknemlige for alle dere som står sammen med oss, både i bønn og økonomisk. Vi håper å kunne treffe dere og takke dere personlig, men om ikke det er mulig, så vil vi dere skal vite at det betyr veldig mye for oss. Vi vet Gud vil lønne dere rikelig igjen!


Vennlig Hilsen

— Kasia & Ronald Gabrielsen 

Ønsker du å støtte økonomisk kan du gjøre det på følgende måte:


VIPPS: 542239 Du kan også bruke følgende bank konto nummer:


NORGE: 3080.30.41373 DANMARK: 5039 — 0001186587


Comments


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page